Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog

Groene energie van Greenchoice, wat is dat? Greenchoice levert uitsluitend duurzame energie tegen voordelige tarieven. Waarom? Omdat wij geloven dat iedereen zou moeten kunnen bijdragen aan een schonere wereld en willen bewijzen dat groene energie niet duurder is !

Windenergie

Wind is samen met zon en waterkracht de schoonste bron voor het opwekken van energie. Daarom neemt Greenchoice van 80 windmolens verspreid over heel Nederland windenergie af. De grootste windmolens van Greenchoice wekken per stuk voldoende stroom op voor bijna 2000 huishoudens. De Nederlandse windenergie van Greenchoice is Milieukeur gecertificeerd.

Grote windmolens en windenergie

Als klant van Greenchoice kunt u gebruikmaken van 100% Nederlandse windenergie. Alle energie die wij dan voor u op het netwerk zetten, is afkomstig van onze molens. Zo helpt u ons om vervuilende energie, zoals kernenergie of energie uit kolencentrales, terug te dringen. 

Meld u direct aan voor windenergie van Greenchoice

Greenchoice windmolens

Kleine windmolens en windenergie

Sommige klanten van Greenchoice wekken hun eigen stroom op door middel van een kleine windmolen, ook wel urban windmills genoemd. Bent u geïnteresseerd in uw eigen windmolen? Lees hier verder.


Windmolenpark en windenergie

Heeft u zelf geen plek voor een windmolen, dan kunt u altijd via Greenchoice en energiefonds Meewind participeren in een windmolenpark op zee.

 

 

Zonne-energie

Zonne-energie is de energie die opgewekt wordt uit zonnestraling. Dit doen we door gebruik te maken van zonnepanelen. Het vermogen van een zonnepaneel heet Wattpiek (Wp). Een gemiddeld zonnepaneel van 1.10x 80 cm, heeft een vermogen van 100 Wp. Omgerekend heeft dit een opwekking van 80 kWh per jaar. Greenchoice is de grootste inkoper van zonne-energie in Nederland.

 


Zonnepanelen worden ook veel gebruikt in de ruimtevaart. Voor satellieten maakt men gebruik van de zogenaamde ‘Triple junction cells’. Deze cellen bestaan uit drie lagen. Zo wordt het zonlicht tussen de lagen gebroken waardoor er een groter deel van de zonnestraling omgezet kan worden in elektriciteit. 

Om de hele wereld te voorzien van zonne-energie, zou een gebied zo groot als Frankrijk bedekt moeten zijn met zonnepanelen! 

 

Waterkracht

Met waterkracht wordt op een milieuvriendelijke manier stroom opgewekt. Reden voor Greenchoice om naast zonne- en windenergie ook energie uit waterkrachtcentrales te leveren. In Nederland heeft Greenchoice 3 kleine waterkrachtcentrales onder contract. Eén in de Dommel (Noord-Brabant), één bij Den Oever (Noord-Holland) en één bij Eindhoven.

Hoe werkt een waterkrachtcentrale?

De kracht van stromend en vallend water wordt met behulp van een waterturbine in een draaiende beweging omgezet. De as van de turbine is gekoppeld aan een generator die de energie opwekt. Eigenlijk kunt u dit het beste vergelijken met een fietsdynamo. 

In bergachtige gebieden valt water snel naar beneden door het hoogteverschil. Om er zeker van te zijn dat er altijd voldoende aanvoer van water is (bijvoorbeeld ook tijdens droogte), legt men stuwmeren aan. Bij zo’n stuwdam ontstaat een groot hoogteverschil, waardoor het water via een aanvoerkanaal en een valbuis met grote snelheid bij de turbine kan komen. Waterkrachtcentrales bij stuwmeren hebben dan ook vaak een groot elektrisch vermogen van enkele honderden MW.


Waterkracht in Nederland

De elektriciteitsproductie van een waterkrachtcentrale is sterk afhankelijk van het hoogteverschil en van de hoeveelheid water die de centrale passeert. Nederland maakt gebruik van haar rivieren. Dit zijn zogenaamde regenrivieren, omdat zij voor een groot deel afhankelijk zijn van neerslag. De gemiddelde opbrengst van een MW-watercentrale bedraagt ongeveer 27 Gwh per jaar. Dit is genoeg voor het elektriciteitsgebruik van 9000 huishoudens.

Source : http://www.greenchoice.nl/over-greenchoice/Greenchoice
Tag(s) : #PME vertes

Partager cet article

Repost 0